Jalovec černý
Popis
Černý jalovec je starý klasik mezi lesními aromaty. Má hutnější, tmavší vůni, která připomíná smrkovej les po dešti. Není to koření na guláš, ale čistá uzenářská přísada, která se přimíchává do pilin nebo do jemné i hrubé štěpky.
Stačí přidat hrst k vaší oblíbené směsi a udírna začne vonět po pořádným lese. Perfektní pro ty, kteří chtějí masu dodat výrazný, zemitej, lehce nasládlej tón, co drží jak přibitý. Ideální ke zvěřině, hovězímu, jehněčímu, ale neztratí se ani u ryb nebo slaniny.
Černý jalovec dodá kouři těžší charakter – nepřebije maso, ale obejme ho jak starý myslivec, co ví, co dělá.

Jak použít:
Přidejte hrst do pilin, jemný nebo hrubý štěpky. Hodí se pro teplý i studený uzení. Míchejte ideálně s dubem, bukem nebo ovocnými dřevy. Skvělý na zvěřinu, ale i hovězí, slaninu a ryby.