KAISER Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura
Popis
Helmutova receptura staví na ověřené kombinaci česneku, kmínu, černém pepři a také tymiánu.
Směs se výborně hodí pro sladkovodní ryby a to zejména pro kapra, sumce atd. Velmi dobře poslouží na červený masa.
Recept na uzenýho vánočního kapra i s vyladěným salátem najdete tady: VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR
Jak se to s tím?
Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.
S masem tolik spěchat nemusíte, běžné šrůtky o váze cca 1 až 1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák lehce povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.
Balení: 350 g
Na přípravu láku: Celý obsah balení (350 g) rozpusťte v 6 litrech vody. Tento lák je ideální pro nakládání přibližně 5 kg ryb nebo červeného masa.
Na suché nakládání: Pro ty, kteří dávají přednost suchému nakládání, doporučujeme použít přibližně 20 g směsi na jeden kilogram masa.
Expirace: min. 1 rok od zakoupení
Složení: Sůl 92 %, česnek, kmín, pepř černý, tymián
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"
Vyrobeno v Česku