KAISER Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura

Produkt KAISER Kaiserův bylinkový lák - Helmutova receptura z kategorie trvanlivé potraviny od výrobce KAISER najdete na Drevene-darky.cz za 69 Kč. Celý popis 69 Kč Ověřit dostupnost

Popis

 Helmutova receptura staví na ověřené kombinaci česneku, kmínu, černém pepři a také tymiánu. 

 

Směs se výborně hodí pro sladkovodní ryby a to zejména pro kapra, sumce atd. Velmi dobře poslouží na červený masa. 

Recept na uzenýho vánočního kapra i s vyladěným salátem najdete tady: VÁNOČNÍ UZENÝ KAPR 

 

 Jak se to s tím?

Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlýho láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hod...to je tak zhruba přes noc. Větší kusy zvládnou noci i dvě.

S masem tolik spěchat nemusíte, běžné šrůtky o váze cca 1 až 1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák lehce povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit. Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.

 

Balení: 350 g 

Na přípravu láku: Celý obsah balení (350 g) rozpusťte v 6 litrech vody. Tento lák je ideální pro nakládání přibližně 5 kg ryb nebo červeného masa. 

Na suché nakládání: Pro ty, kteří dávají přednost suchému nakládání, doporučujeme použít přibližně 20 g směsi na jeden kilogram masa.

  

Expirace: min. 1 rok od zakoupení

Složení:  Sůl 92 %, česnek, kmín, pepř černý, tymián 

 

Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka"

Vyrobeno v Česku

 

Značka: KAISER Prodejce: Udírny
2246
Produktů
60
Kategorií
7
Značek